Tectus

Tectus®

Gå sømløst og trygt hele dagen med Tectus®.

Tectus® er en slank, lett ortose* som kontrolleres av en mikroprosessor. Ved å bruke vår utprøvde, verdenskjente mikroprosessorproteseteknologi har vi laget Tectus®, en livsforandrende intelligent ortose som lar personer med nedsatt bevegelighet, på grunn av delvis lammelse i underekstremitetene, gå igjen. I stedet for en låst knestøtte, stokk eller rullestol, gir dette systemet friheten til å delta i dagligdagse aktiviteter.

bilde av Tectus protese

FRIHET TIL Å BEVEGE SEG HELE DAGEN

Tectus® gir brukeren muligheten til å delta i aktiviteter som å lufte hunden, ta offentlig transport, gå på musikkfestivaler, delta på sportslige arrangementer, reise og andre daglige aktiviteter.

Tectus® dokumentasjon

BRUKERGUIDE

TECTUS® DATABLAD

Slank og lett

nærbilde av tectus styringsenhet

Tectus®-mikroprosessormodul veier kun 660g. Den er liten og lett, noe som gjør den minimalt forstyrrende og behagelig å ha på.

Kontrollert frigjøring av holdning

bilde av mann som går med tectus protese

Sensorer inni Tectus® registrerer lårvinkelen før svinger, bevegelse fremover og trykk. Disse intelligente kontrollene i mikroprosessorenheten forbereder kneet for svingbevegelsen.

Fjæringsassistent

bilde av mann som bruker tectus

Med unike justerbare kontrollfunksjoner hjelper Tectus® både å dempe hælstigningen og kneforlengelsen i midten av terminal svingfasen.

Manuell lås og frimodus

Bilde av tectus styringsenhet

Manuell lås forhindrer knefleksjon, og gir full tillit i situasjoner der lengre perioder i stående posisjon er nødvendig. Free Mode på den annen side aktiveres automatisk etter å ha sittet i hvilestilling i mer enn to sekunder.

Enkel og lettlest digital skjerm

bilde av display på tectus styringsenhet

En diskret digital skjerm gir enkel tilgang til enhetens fem aktivitetsmoduser, slik at Tectus®-brukere kan se batteristatus, antall skritt og sikkerhetsadvarsler på et øyeblikk.

Batteridrevet for enkelhets skyld

bilde av Tectus sin barrerienhet

Et oppladbart batteri gir Tectus® over 18 timers kontinuerlig bruk, og en hurtiglading fra 0 % – 100 % på under 2 timer. Reservebatterier kan også byttes ut raskt og enkelt.

Fleksible konfigurasjonsalternativer

nærbilde av tectus som brukes på ben

Tectus®-mikroprosessormodulen har en separat batterienhet som kan plasseres for å passe den unike lårformen og størrelsen til hver enkelt pasient.

Fjernkontroll- eller manuelle kontrollknapper

bilde av fjernkontroll som hører til Tectus

I motsetning til de fleste andre mikroprosessor KAFO-er, kan Tectus®-brukere bytte mellom 5 driftsmoduser ved hjelp av en diskret fjernkontroll. De kan endre ganghastighet, sitte, stå, låse, gå ned trapper – alt er mulig ved å trykke på en knapp. Tectus® dekker dagligdagse aktiviteter.

designelement

Erfaringer fra virkeligheten

Alex sin historie…
Da han tjenestegjorde i det britiske militæret hadde Alex en ulykke som resulterte i Cauda Equina-syndrom, etterfulgt av brokk i ryggmargsdiskene. 10 år senere opplever han svakheter i høyre underekstremitet, kroniske isjiassmerter, hoftedysfunksjon og smerter i korsryggen (alt bedre håndtert med Tectus®).

Alfie sin historie…
Alfie hadde fikk kneskade venstre og revnet venstre akillessene. Etter flere ortopediske operasjoner har Alfie kroniske isjiashoftesmerter fra usymmetrisk gange med en låst KAFO (løst med Tectus®).

Mick sin historie…
Mick fikk et hjerneslag som påvirket venstre arm og ben. Han måtte utføre en elektiv amputasjon av venstrearmen på grunn av pågående nevrologiske smerter ved enhver kontakt. Han har svakheter i underekstremitetene, hyperekstensjon i kneet og equino-varus-trekk av fot/ankelkomplekset med fallfot.

Tectus® er langt over mine forventninger…

“Forskjellen i å legge til en mikroprosessor, egentlig en datamaskin, til beinet mitt er tankevekkende. Jeg avslutter hver dag med mye mer energi. Jeg går inn i enhver situasjon med mindre planlegging og mindre angst. Jeg kan bare nyte livet i stedet for å bekymre meg
begrensninger.”

Alex, Tectus®-bruker

designelement

Ofte stilte spørsmål om Tectus®

Nedenfor finner du noen av de vanligste spørsmålene om vår splitter nye Tectus®-enhet. Hvis du har et spørsmål som ikke er besvart nedenfor, vennligst kontakt oss ved å sende en e-post til post@ortopro.no, så vil vi svare deg så snart som mulig.

Tectus® er en ortoseanordning som gjør det mulig for personer med delvis lammelse av underekstremitetene å gå lettere, naturlig og komfortabelt med økt selvtillit og sikkerhet.

Tectus® kombinerer en spesiallaget kne-, ankel-, fotortose med Tectus®-knemodulen for å lage en mikroprosessorstyrt KAFO med sving- og stillingsfasekontroll.

Ortosen gir stabilitet og støtte til brukeren. Tectus®-enheten bruker et kompleks systemet med fjær-, hydraulikk-, sensor- og mikroprosessorteknologi for å muliggjøre naturlig gange.

De mange sensorene registrerer brukerens bevegelser og utfører automatiske justeringer av kneenheten. Den hydrauliske mekanismen gir kontrollert motstand som sikrer at brukeren går trygt i ulike terreng og endrer motstanden for trapper og sittende for å gi brukeren full kontroll.

Kombinasjonen av fjærassistentfunksjonen og den mikroprosessorstyrte hydraulikken gjør at brukeren kan gå lenger og lettere (ref1).

Tectus® kan være effektivt for å behandle brukere med:

 • Spinalskader med lammelse av underekstremiteter
 • Nevrologiske tilstander med resulterende muskelsvakhet
 • Ortopediske skader med påfølgende nerveskade

Nei.

Tectus® er en unik, halvautomatisk, mikroprosessor knemodul som inneholder Blatchfords Performance Response TechnologyTM – et komplekst system med fjær-, hydraulikk-, sensor- og mikroprosessorteknologi for å forbedre gangsyklusen til enhver Tectus®-bruker. Dette resulterer i en mer naturlig gange, med forbedret symmetri og jevnere belastning (ref1).

Tectus® er utviklet for ungdom og voksne. Minste brukervekt er 50 kg, maksimal vekt 100 kg*.

(*inkludert eventuell ekstravekt som bæres)

Med gjennomsnittlig bruk kan Tectus® vare i en hel dag^.

(^opptil 18 timers kontinuerlig lading)

Tectus®-modulen er IP54-klassifisert. Å gå i regnet er ikke noe problem, men bøylen egner seg ikke til å dusje, padle eller bli dynket i vann.

Det tar 2 timer å lade opp Tectus® helt fra et flatt batteri.

Det anbefales å Tectus® KAFO i horisontal stilling (på et flatt underlag) før lading, med knemodulen vendt oppover og med 5 graders knefleksjon slik at den sitter stødig og ikke velter.

icon illustrating rain

Egnet for utendørs bruk

microprosessor icon

Styres av mikroprosessor

app icon

Tilgjengelig via app

icon that illustrates intelligent device

Bevegelsesintegrert intelligens

Tectus er beskyttet i Storbritannia/EUR av patent nr. 2566310. Tectus er beskyttet i USA av patent nr. 11246723.

*Multifunksjonelt ankelledd vist er kun ment som illustrasjon

** Totalvekt, dvs. inkludert vekt som bæres

TECTUS® NØKKELEGENSKAPER

 • Liten lett modulær design som kan tilpasses hver enkelt bruker
 • Fleksibel plassering av batterienhet
 • Fullt oppladbart batteri hurtiglader fra 0 % – 100 % på under 2 timer.
 • Spring Assist, unik justerbar kontrollfunksjon, hjelper til med å dempe hælstigningen og kneforlengelsen i midten til terminal svingfase.
 • Diskret digital skjerm for brukeren.
 • 5 driftsmoduser; gå, sitte, trappe ned, manuell lås og fri.
 • Diskret fjernkontroll.
 • Practitioner-app med Gait Visualiser for å se videoopptak av Tectus®-brukeren for å bevise brukerens evne og forbedringer.

TECTUS® DOKUMENTASJON

TECTUS® TEKNISK DATA

Aktivitetsnivå:

Alle aktivitetsnivåer

Min brukervekt:

50 kg/110 lbs

Maks. Brukervekt**:

100 kg/220 lb

Hoftefleksjon:

2+, Oxford-skala

Tectus®-modulvekt:

660 g (1 lb 7 oz)

Batteritype:

Oppladbar Ni-MH 950mAh 6V

Garanti:

36 måneder

IP-vurdering:

IP54

Vil du vite mer?

Fyll ut skjemaet nedenfor og vi vil svare deg snarest.