mann som bruker tectus ortose. link til nyhetssak om tectus

Blatchford lanserer Tectus® – det neste steget innen intelligent ortose

Omfavne det neste steget innet intelligent ortose: Blatchford lanserer Tectus® – en slank, lett mikroprosessorstyrt ortotisk enhet.

 

16. oktober 2023:
Blatchford, den verdenskjente produsenten av proteser, har i dag lansert Tectus®, en livsendrende intelligent ortotisk enhet som gjør det mulig for personer med delvis lammelse av underekstremitetene å gå lettere, naturlig og komfortabelt med økt selvtillit og sikkerhet¹.

  • En livsendrende ortotiske enhet som gjør at personer med delvis lammelse av underekstremiteter kan gå mer naturlig, komfortabelt og trygt¹.
  • Med en vekt på bare 660g er Tectus® neste generasjon i utviklingen av mikroprosessor KAFO-er (kne-, ankel- og fotortoser) takket være sitt nette, lette og modulære design.
  • Multi-prisvinnende produsent Blatchford har utnyttet over 130 års erfaring med å utvikle avansert proteseteknologi for å lage Tectus®.
  • “Det føles som om du bruker ditt eget bein igjen,” sier den tidligere britiske soldaten og paralympiske skiløper, Alex Slegg.

 

Tectus® bruker Blatchfords proprietære Performance Response Technology™ (PRT) og prisvinnende mikroprosessorkontrollert teknologi for å etterligne kneleddets naturlige funksjon, noe som resulterer i livsendrende mobilitet.

Tectus® festes til en spesiallaget KAFO og har et unikt, men kompleks system med fjær-, hydraulikk- og sensorteknologi. Dette lar brukere etterligne en mer naturlig gangsyklus enn med noen annen mikroprosessor KAFO¹. Tectus® sin ‘spring assist’-funksjon er avgjørende for denne ‘biomimikken’. Funksjonen benytter en justerbar kontroll som sørger for at benet strekker ut til riktig tidspunkt under gangsyklusens svingfase.

Med en vekt på kun 660g er Tectus® unik for sitt slanke og lette design, noe som gir økt komfort og som reduserer muskeltretthet samt energiforbruk¹. Det modulære designet muliggjør en komfortabel og fleksibel plassering av enheten, slik at enheten passer til enhver bruker, uavhengig av lårets form eller størrelse.

Resultatet av denne innovative teknologien er dyptgripende. Tectus®-brukere kan gå raskere, lengre og med mindre smerter. Sannsynligheten for fall¹ reduseres også. Med høyere mobilitet vil man kunne utføre hverdagslige gjøremål med høy selvtillit. Brukere kan enkelt gå fra trappenedstignig til å stå oppreist over en lengre periode takket være 5 ulike aktivitetsmoduser, som gjør det mulig å gå i varierende hastighet, takle ujevnt terreng og kunne sette seg ned kontrollert. Et ekstra treningsmodus er også inkludert for å hjelpe utøvere med å sette opp og konfigurere bøylen.

Tectus® gir brukere frihet til å bevege seg på sine egne premisser. I motsetning til andre mikroprosessor KAFOs, lar Tectus® brukere veksle mellom flere mobilitetsmoduser på selve modulen via et digitalt display eller ved hjelp av en diskret håndholdt fjernkontroll. Få rask tilgang til batteristatus, skritteller og sikkerhetsadvarsler. Opplev lengre trygghet med en batterilevetid på 18-timers, og mulighet for å lade fra 0 til 100 % på kun to timer.

portrett av tectus-bruker alex

Alex Slegg fikk muligheten til å teste Tectus® før lanseringen som en del av produktets kliniske evaluering. Den britiske paralympiske skiløperen og tidligere soldat var fornøyd med resultatene:

«Tectus® var langt over mine forventninger. Det å plassere en mikroprosessor, egentlig en datamaskin, inntil beinet mitt var ganske utrolig. Det finnes ikke noe som ligner dette på markedet. Det føles nesten som å bruke sitt eget bein igjen. Jeg kan gå ned en trapp steg for steg, se ut som alle andre, og være like rask som alle andre. I travle miljøer føler jeg meg ikke engstelig eller engstelig bli veltet over ende. Det er en god følelse… Jeg avslutter hver dag med mye mer energi enn jeg pleide å ha. Jeg går inn i enhver situasjon med mindre planlegging, mindre angst – jeg kan bare nyte opplevelsen.”

portrett av paralympisk powerlifter Alfie wright

Alfie Wright, en britisk para-styrkeløfter fikk også teste ut Tectus®:

“Førte gang jeg prøvde Tectus® gråt jeg. Det var som en revolusjon. Plutselig fikk jeg frihet. Det var det beste i verden. Tectus® lar meg gå uten krykker, og gir meg en trygghetsfølelse. Med denne enheten festet til benet får jeg gjort alle de tingene en person uten funksjonsnedsettelser kan gjøre. Jeg kan komme meg opp bakker. Jeg kan gå på gress. Jeg kan gå på brostein. Det forsikrer det om at du ikke kommer til å falle og at du kan bevege deg sømløst.”

 

“Tectus® har forandret livet mitt. Før jeg brukte det, eksisterte jeg bare, men nå lever jeg. Og på grunn av forbedringene i min fysiske helse har min mentale helse blitt ti ganger bedre.”
Alfie Wright – Tectus® bruker

 

Emma Scowen, produktsjef hos Blatchford, sa:

“Med lanseringen av Tectus® beveger Blatchford seg inn i et nytt marked hvor dagens alternativer er svært begrensede for brukere. Tilsvarende produkter er funksjonelle, men de gir ikke folk friheten til å omfavne hverdagen fullt ut. Mens andre mikroprosessor KAFOer kan betraktes som tunge og klumpete, har Tectus® blitt skapt for å være så minimalistisk og fleksibel som mulig, noe som muliggjør mer komfort og frihet. Vi har tatt vår verdensledende teknologi innen proteser og brukt den på ortoser, og skaper et produkt i endring som kan gjøre en forskjell for så mange mennesker globalt.”

 

 

paul roberts, ceo for blatchford“Tectus® handler om å sette mennesker først og forandre liv. Tectus® er det første av mange produkter Blatchford kommer til å bringe på markedet som fokuserer på pasienten som individ og hjelper dem med å få det beste ut av livet. Vi er i gang med en rekke lanseringer som vil akselerere bruken av teknologien vår for å maksimere den menneskelige påvirkningen av ortoser og proteser.”

Paul Roberts, CEO i Blatchford

 

 

 

 

 

 


1Blatchford Tectus Case Study, Mai 2023, Dokument 1418.v1, Vanessa Walters