MDEA Prisvinner

Blatchford er kåret til vinner av 2017 Medical Design Excellence Awards for sitt Linx system. Det første fullt integrerte mikroprosessorstyrte system, som gir over-kne amputerte muligheten for å leve et mer aktivt og uavhengig liv. I en seremoni ved Jacob K. Javits konferansesenter i New York 13. juni i år, ble Blatchfords Linx system tildelt gullmedalje i kategorien Rehabilitering og Assistert Teknologi, og Best-in-show prisen.

Medical Design Excellence Awards er en anerkjent prisutdeling i MedTech bransjen. Blatchford ble valgt blant 45 finalister i ni kategorier av et dommerpanel av ledende klinikere, ingeniører og designere.

Adrian Stenson, administrerende direktør i Blatchford sa: «Å vinne Medical Design Excellence Awards er en fantastisk prestasjon og en stor anerkjennelse både for Endolite-laget i USA og Blatchford-laget i Storbritannia. Vi er beæret over å ha fått denne anerkjennelsen, både som vinner av rehabiliteringskategorien og vinner sammenlagt. Hos Blatchford arbeider vi kontinuerlig med nyskapende teknologi for å forbedre dagliglivet til våre pasienter.

Linx systemet er den eneste protesen som gjør det mulig for både kne og fot å kommunisere med hverandre i begge retninger. Det gjør det mulig for pasienten å få mer en normalisert gange i alle typer terreng. Det er virkelig en vinnende kombinasjon for en som er amputert over kneet, å ha en fot og et kne som kommuniserer med hverandre.»

Til produktet LINX

Les mer