Martin (23) måtte amputere begge beina

Artikkel hentet fra TV2

21. juli 2017:

Martin Skolbekken er på guttetur på den greske ferieøya Kos. Dagen har vært en sånn dag man husker lenge. Sammen med fem kompiser hadde de kjørt scooter rundt hele øya.

Da de sitter på en uterestaurant på kvelden skjer det noe som skal prege Martins liv for alltid.

Et kraftig jordskjelv rammer Kos, og Martin blir alvorlig skadet. Hjemme i Norge får han beskjeden. Begge beina må amputeres.

Plan

Fra det øyeblikket bestemte han seg, han skal opp å gå. Åtte måneder senere er Martin i gang med forberedelsene til Birkebeinerrittet. Det 9,6 mil lange sykkelrittet mellom Rena og Lillehammer.

– Det var ikke det første som slo meg da jeg lå på sykehuset i Kreta at jeg skulle trene meg opp til Birken. Men det har vært en del av planen å se hvor mye jeg klarer på ett år, sier han til TV 2.

Fire måneder etter ulykken var Martin oppe å gikk. Hvis alt går etter planen har han lært seg å sykle og fullført Birken akkurat ett år etter at jordskjelvet førte til at begge beina måtte amputeres.

Martin forteller at han tenker på ulykken hver dag før han legger seg.

– Det kunne gått bedre, det kunne gått verre. Hvorfor akkurat meg? Konklusjonen er alltid den samme, og det er at det var tilfeldig, sier han.

Du kan lese hele artikkelen på: https://www.tv2.no/nyheter/9729705/